четвъртък, 1 октомври 2009 г.

Наложена баница


Продукти:

1 пакет готови кори
200 гр сирене
80 гр масло
100 гр олио
4 - 5 яйца
200 мл вода

Приготвяне:

Сиренето се натрошава и се смесва с едното яйце. Тавата се намазва с масло и започваме реденето на баницата. Редим кори и разпределяме плънката на три пласта. След като сме подредили корите, разрязваме баницата на парчета. В това време мазнината завира , но не да се препържи. С врящата мазнина заливаме баницата, като сипваме в разрезите. Водата се поставя на котлона да заври, след което я прибавяме на тънка струйка при непрекъснато бъркане към разбитите яйца. С получената смес заливаме баницата. Поставяме я се пече около 30 мин във фурната на 200°.

5 коментара:

Dimitrana S. каза...

Привет, Софи!

Поне за мен заливката е много интересна.. Майка (съответно и аз) заливаше с газирана вода и масло.. хм.. ще пробвам този вариант. От толкова време не съм правила баница...:-))) Благодаря за идеята!

Поздрав!

Dani каза...

Много добра се получи ,макар и не толкова бухнала като на снимката,За мен заливката асъщо беше изненада .Поздрави и слънчев уикенд.

Софи каза...

Дани, радвам се, че си избрала моята рецепта за баница. Не винаги и при мен става толкона бухнала Този път побзвах кори Белла - дърпани на сач.Горещо ти ги препоръчвам.

Анонимен каза...

Просто страхотна баница!Бях правила какви ли не баници, но тази е най евтината и бърза.Да не говорим, че се надигна и стана чудесна на вкус.Браво!Точно за мен бързо, лесно и вкусно.

Анонимен каза...

Вчера я направих и свърши за отрицателно време. Невероятна стана!

Публикуване на коментар