четвъртък, 14 януари 2010 г.

Специалитет с пиле

Продукти:

1 пиле
1 1/2 чаши ориз
200 гр. гъби
1 кренвирш
2 с. л. олио
3 яйца
100 гр. кашкавал
1 кубче пилешки бульон,
сол
връзка магданоз
черен пипер

Приготовление:

Сваряваме пилето. Махаме кожата, обезкостяваме месото и нарязваме на малки парченца. В голяма купа слагаме месото, ориза, гъбите (нарязани на парченца), кренвирша (нарязан на кубчета), трите жълтъка, наситнения магданоз, стритото кубче бульон, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме всичко. Разстиламе сместа в тава и заливаме с 4 чаши бульон в който е вряло пилето. Печем в предварително загрята фурна около 30 минути. Преди оризът напълно да поеме бульона, разбиваме трите белтъка и заливаме с тях ястието. Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал. Връщаме тавичката обратно във фурната и запичаме докато се образува коричка.

0 коментара:

Публикуване на коментар