четвъртък, 23 септември 2010 г.

Пенкейкс


Преди време синът ми се прибра и обяви, че опитал кленов сироп и е много вкусен. Тръгнахмзе да търсим по магазините от големите вериги, но уви никъде го нямаше това чудо на природата. Когато вече реших да поръчам по интернет се появиха малки симпатични шишенца в "Метро" и разбира се веднага станахме притежатели на едно от тях. Направих палачинки, но.... удовлетворението не беше пълно. Все пак по филмите го хапват с други вид палачинки. Трябваше да търся рецепта и да я изпълня. Порових се тук и там и попаднах на една, която ми се видя лесна , а и в момента имах налични всички
Продукти:
2 ч. ч. брашно
2 с. л. захар
1 п. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
2 ч. ч. пр. мляко
2 яйца
1/4 ч. ч. олио

Приготвяне:
Смесваме сухите съставки , а отделно в купа разбиваме яйцата, млякото и олиото. Втората смес изсипваме върху брашното и разбиваме добре. Загряваме тефлоновия тиган за палачинки и печем пенкейкчетата. След като се появят мехурчета от едната старана, време е да обърнем за да се запече от другата. Честно казано и с бълтарски пчелен мед си заслужава да ги опитате.

2 коментара:

Lety каза...

Станали са чудесни - златисти, примамливи, апетитни!
Аз толкова отдавна не съм правила, ще трябва да поправя този пропуск :)
Сърдечни поздрави!

Кари Цветкова каза...

Страхотни са ти се получили палачинките. Ние вкъщи ги хапваме полети с кленов сироп и в добавка хрупкав бекон и рохки яйца на очи. Неописуемо удоволствие.....

Публикуване на коментар