петък, 22 февруари 2013 г.

Пържоли с лук на фурна

Продукти:


  • 4 свински пържоли от врат
  • 1 с. л. соев сос
  • 4 глави кромид лук
  • 100 мл сухо бяло вино

смлян черен пипер
смлян кимион
олио
вода


Приготвяне:



• Пържолите се натриват добре със смления кимион и черен пипер.
• Поръсват се с олио и с 1 с. л. соев сос. 
• Лукът се почиства и се нарязва на филийки.
• На дъното на  тава се сипва олио и се покрива с 1/2 от нарязания лук.
• Отгоре се нареждат пържолите и се покриват с останалата част от лука.
• Заливат се с виното и малко вода.
• Тавата се похлупва с алуминиево фолио.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С 30 минути.
• Фолиото се маха и се оставя да се запекат, докато останат на мазнина.
• Пържолите с лук на фурна се поднасят с подходяща гарнитура.