четвъртък, 31 декември 2009 г.

Нова година


За всички вас скъпи приятели

Да сме по-мъдри
Да сме по-щастливи

Да обичаме повече
Да ни обичат повече
Да са по-широки пътищата

Да са по-светли хоризонтите
Да сме по-смели
Да се променяме

Да се уповаваме
Да преодоляваме себе си
Да се учим /не само от грешките/
Да растем
Да имаме късмет

Да имаме дом
Да имаме приятели
Да бъдем приятели
Да търсим
Да намираме
Да се сбъдват мечти
Да е богата
Да е нежна

Да е страстна
Да е уютна
Да е магическа
Да дойде пролет
Да се влюбваме /не само еротично/
Да ни пазят тайните с
или
Да е благословена!

А М И Н


сряда, 30 декември 2009 г.

Странджански кебеп



Продукти:

750 гр свинско месо
3 - 4 л мас /олио/
0,500 кг кромид лук
0,300 кг домати
20 гр брашно
50 мл вино
1-2 ск чесън
лимон
лютиви пиперки
сол

Приготвяне:

Месото се измива със студена вода, нарязва се на кубчета и се запържва леко в сгорещена мазнина. Прибавят се последователно и се задушават дребно нарязания кромид лук, чесън и обелените домати. Поръсва се с брашно и се разбърква няколко пъти. След това се прибавят червеният пипер, лютите чушки/ става доста люто/, нарязаният на филиики лимон, виното и солта. Кебапът се задушава до пълно омекване на месото.
Сервирам с картофено пюре или със задушен ориз.

петък, 25 декември 2009 г.

Честита Коледа!


Бъдете здрави и честити !
Желая ви да бъдете обгърнатаи с обичта, вниманието и доверието на семействата си, на вашите близки, приятели и колеги! Защото обичаните хора са щастливи, щастливите хора са здрави, а здравите и щастливи хора са успешни! Създавайте си ежедневни мигове на малки радости и внимание един към друг! Това са дребни неща, но те формират душевния уют и красотата на общуването!
Желая ви много слънце, красота и музика в душата през цялата година! Нека в тази хармония се впишат всички близки на сърцето ви хора! Защото човек е щастлив само в обкръжението на други щастливи хора.

С най-добри чувства към всички, които посещават блога ми и специално към
Dimi 'S, Di ani, Тони, Mими, Дани, Vania, Kemi, Илиана, Краси, Вера, Nadia's, Milen@, Гери, Еос, Пеп-чо, Лати, Вики, Пепеляшка, Лоис и Marmottes et Chocolat, Ивейн.

събота, 19 декември 2009 г.

Баклава



Продукти:
5 ч.ч. накълцани орехи
2 пакета фини кори
250 гр масло
1 ч.ч. олио
1 пак. канела

Продукти за сиропа:
1 л. вода
0,800 г захар
сок от 1 лимона

Приготвяне:
Намазваме тавата с масло, след което поставяме първата кора и я намазваме с масло, после втората кора и пак мажем с масло така седем кори една след друга. След това разстиламе равномерно 1/3 от плънката /орехи, захар и канела/след което покриваме с кора и мажем с масло, така подреждаме 4 кори / не забравяме да мажем с масло всяка кора/отново разстиламе 1/3 от плънката , после редим още 4 кори, пак плънка и накрая останалите кори от двата пакета. Нарязваме на ромбоиди и печем около 40-50 мин на 160°.
Докато печем варим сироп от водата и захарта . Сиропа е готов за заливане , когато капка капната в студена вода запазва формата си. Спазваме правилото Баклавата да е студена и заливаме с горешия сироп, може и обратното. Оставя се на хладно, колкото повече стои толкова по-вкусна става.
Как се нарежда баклавата може да погледнете тук.

Крем пита

Продукти:

1 пакет готови кори /може да се заменят с пакет домашна юфка/
4 яйца
125 гр масло
4 с. л. брашно
1 л. мляко
1 1/2 захар
1 есенция / ванилова, ромова/

Приготвяне:


1 пак.чисто масло се разтопява в тава за печене, корите се начупват и се слагат в тавата и при непрекъснато бъркане се пекат до зачервяване. След като изстинат се заливат с така приготвения горещ крем. Яйцата се делят на белтъци и жълтъци, като жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар и се прибавят към прясното мляко /1 литър предварително загрято/, 6-8 с. л. брашно размито в малко вода или мляко и 2-3 пак. ванилия /може и ванилова, ромова есенция/.
Отделно се разбиват 4-те белтъка с 1/2 ч.ч. захар, прибавят се 2-3 капки лим. сок за стягане на белтъците. След като изстине яйчения крем , питата се намазва с разбитите белтъци , поръсва се със смлени лешници или орехи. Запича се на горен реотан до розово, след което се украсява със шоколадова глазура.

петък, 27 ноември 2009 г.

Картофени крокети

Продукти:

1,5 кг картофи
200 гр кашкавал или сирене
100 гр брашно
50 гр галета
4-5 яйца
черен пипер
магданоз
сол

Приготвяне:
Обелените и измити картофи се варят в малко вода почти на пара./може и в микровълновата/.Още топли се прекарват през преса. Към полученото се прибавя, настърганият кашкавал /натрошеното сирене/, едно яйце, сол, черен пипер, наситно нарязан магданоз. От омесеното тесто се приготвят топчета, които се овалват в брашно, панират се в останалите яйца, в галета и пак в яйце. Пържат се в гореща мазнина. Поднасят се с кисело мляко, с различни пресни салати или туршии. Крокетите могат да служат като гарнитура към печени и задушени меса.

вторник, 17 ноември 2009 г.

Есента пред прозореца ми






Есента, понякога усмихната , понякога тъжна и разплакана се разхождаше всеки ден с нови одежди пред моя прозорец.

четвъртък, 12 ноември 2009 г.

Кексчета


Продукти:

2 ½ чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
½ чаена чаша олио
250 гр сладко /конфитюр/
1 равна лъжичка сода
1 чаена чаша хладка вода
1 лъжичка канела

Приготвяне:

Содата се прибавя към пресятото брашно, останалите продукти се смесват и объркват. Към тях постепенно се прибавя брашното, бъркането продължава докато се получи гладка смес. Разпределя се във формички за крем карамел. Пече се в умерена фурна.

Това е една рецепта, която отдавна не бях правила, но датата 10.11 ми напомни за тях и за празните рафтове и за това, че все се чудех какво икономично и сладичко нещичко да направя на момчетата в къщи. Така , че понякога и тъжните спомени могат да бъдат вкусни и сладки.....Опитайте!!

сряда, 4 ноември 2009 г.

Тиквеник








Продукти:

1 пак.кори за баница
1 кг. тиква
250 гр.орехови ядки
1 ч.ч.захар
1/2 пак.канела
1 к.ч.олио
маргарин-за намазване

Приготвяне:

Тиквата се настъргва на едро ренде и се смесва с начуканите орехови ядки, захарта и канелата. Обърква се до еднородна смес. Вземаме една кора, поръсваме я с олио поставяме от плънката, отгоре върху нея друга кора и пак по същия начин олио и плънка. Навиваме я на руло и поставяме в намазана с маргарин тава. По същия начин приготвяме и останалите кори от пакета.
Намазваме тиквеника отгоре с олио и печем в предварително загрята на 200 ° фурна до готовност (около 30 мин). Готовия тиквеник заливаме със захарен сироп приготвен от 1 чаша захар и 1 1/2 чаши вода. Завиваме с кърпа да попие тиквеника добре заливката. Добре е да престои 24 часа преди да се консумира с удоволствие.


сряда, 28 октомври 2009 г.

Бъркани пърженки


Продукти:

1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. хл. сода
1/2 ч. л. сол
брашно
2 с. л. ром ( коняк)

Приготвяне:

От посочените продукти се разбърква тесто, което трудно се стича от лъжицата. Заграбва се с намазана в мазнина лъжица и се пускат в сгорещено олио. Поднасят се със сирене или мармалад.
Алкохолът се прибавя за да не поемат мазнина при пърженето. Ако използвате по ароматен ром той придава леко приятен аромат и на пърженките.

Кашкавалени сандвичи


Продукти:

100-150 гр кашкавал
5 с. л. олио
2 с. л. брашно
100 мл вода
6-8 филии хляб
50 гл сух шпек

Приготвяне:

Кашкавлът и саламът се настъргват на ренде. Добавят се останалите продукти и се разбъркват. Разпределя се върху филийките хляб и се размазва равномерно с ножа. Пекат се на парти грил до зачервяване. Сервират се топли, поръсени с шарена сол.

Тези санвичи открих в сайта на Бордовски (http://www.bordovsky.net), от себе си прибавих само сухия шпек. Получи се невероятно вкусна закуска.

неделя, 11 октомври 2009 г.

Орехи в коняк

Цели орехови ядки се нареждат в буркан. Поръсват се с 4 с. л. захар и се доливат с коняк. Затварят се плътно и се оставят да престоят на хладно място. След няколко дни се изваждат овалват се в захар и се запичат леко. Конякът се прецежда и може да се използва за сладкиши или за съхранение на стафиди 24 часа преди да бъдат употребени.
Ако не сложите захар в буркана, след като ги извадите, може да ги запечете и със сол. Вкуса е много приятен.

вторник, 6 октомври 2009 г.

Кисели краставички



Продукти:
5 - 6 кг краставички
10 л вода
400 гл едра морска сол
2 пак. синапено семе
Приготване:
От водата и солта възвираме саламура, с която след като идстине заливаме наредените в буркани краставички. Във всеки буркан сме прибавили и една лъжичка синапено семе.

Туршия от бамя

Подбира се млада, с недоразвити семена бамя. Измива се и се накисва за 8 - 10 часа в разтвор отсол и оцет /300 гр сол и 300 гр оцет на 10 л вода/, за да се отстранят лигавите вещества в бамята. Отцежда се и се нарежда н буркани. Залива се с преварена и охладена саламура в съотношение 5 л вода, 300 гр сол, 400 гр оцет. Ферментацията продължава 10 - 15 дни. Готовата туршия се съхранява на хладно място. Поднася се като салата, полята с олио или зехтин.

четвъртък, 1 октомври 2009 г.

Наложена баница


Продукти:

1 пакет готови кори
200 гр сирене
80 гр масло
100 гр олио
4 - 5 яйца
200 мл вода

Приготвяне:

Сиренето се натрошава и се смесва с едното яйце. Тавата се намазва с масло и започваме реденето на баницата. Редим кори и разпределяме плънката на три пласта. След като сме подредили корите, разрязваме баницата на парчета. В това време мазнината завира , но не да се препържи. С врящата мазнина заливаме баницата, като сипваме в разрезите. Водата се поставя на котлона да заври, след което я прибавяме на тънка струйка при непрекъснато бъркане към разбитите яйца. С получената смес заливаме баницата. Поставяме я се пече около 30 мин във фурната на 200°.

Пържени филийки


Продукти:

500 гр сух хляб
250 мл прясно мляко
2 яйца
1 супена лъжица брашно
125 гр мазнина

Приготвяне:

Брашното се размива с малко студено мляко и към него се прибавят разбитите яйца. Филийките се потапят набързо в млякото и след това в яйчната смес. Пържат се до златисто оцветяване. Поднасят се поръсени с пудра захар. /може и кой с каквото пожелае например - сирене, конфитюр, плодов сироп и др./

Палачинки



Продукти:

250 гр. брашно
500 гр. вода
1 яйце
50 гр масло

Приготвяне:

Разбиваме яйцето , слагаме брашното едновременно с малко от водата. Правим кашичка, която разреждаме с останалата вода. Намазваме тигана с мазнина и сипваме от сместта. Пържим от едната страна, след това и от другата. Опържената палачинка намазваме с масло.

Розовите палачинки са експиримент на синовете ми, които решиха да ме изненадат с кулинарни умения. Част от водата заменили със сок от ягоди.

събота, 29 август 2009 г.



С голяма благодарност искам да дам награда на всички , които ми дадоха кураж да направя и аз свой блог и да ви покажа любимите рецепти на моето семейство.


Благодаря Ви!!
Блага
Мария
Нанита
Краси
Милена
Дианка
Dimitrana S.
Еос
Kifla
Надя
pep-4o
Танита
Илияна

Панирано пилешко месо с кашкавал

Продукти:

1 пиле
200гр кашкавал
4 яйца
1 к.ч. брашно
1 к.ч. магданоз
черен пипер
сол

Приготвяне:

Пилето се измива и се сварява и се нарязва на кубчета. Яйцата се разбиват и към се прибавя настърганият кашкавал, брашното, магданозът, нарязаното месо, черен пипер, сол. От пригатвената смес се гребе с лъжица и се пуска в сгорещена мазнина. Пърженето продължава до златиста оцветяване. Ястието се поднася с пържени картофки и салата според сезона.
Когато нямам кашкавал заменям със сирене, но внимавам със солта.

Баклава "София"

Продукти:

1 пакет фини точени кори
за плънката:
2 яйца
1 с. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. брашно
1ч.чаша орехи
1 1/2 ч.ч. разтопено краве масло
1/2 пак. канела
1 с. л. ром
за сиропа:
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. вода
1 пак. ванилия

Приготвяне:

Корите се разделят на две части. Половината от тях се поставят в намаслена тавичка, като всяка кора се поръсва с разтопено масло. Отгоре на равномерен пласт се разстила плънката, приготвена от разбитите със захарта яйца,брашното, ореховите ядки, канелата, рома, бакпулвера и солта. Върху плънката се подреждат останалите кори, като отново всяка кора се поръсва с разтопено масло. Баклавата се пече при умерена температура. След изпичане се оставя да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захар, вода, ванилия и се покрива.

вторник, 25 август 2009 г.

Чехълчета

Продукти:

2 пак. Крема сирене
1 малка кутия маргарин
1 жълтък
3 белтъка
1 ч. чаша захар
ванилия

Приготвяне:
Разбиват се добре маргарина и сиренето "Крема" и единия жълтък, постепенно прибавяме брашното. Измесваме тесто , което се разделя на 6 топки. Всяка топка се разточва на кора и се маже с 1/6 от разбитите със захарта и ванилията белтъци. Завива се на руло и се реже на парчета не по дебели от 0,5 см. Получените чехълчета се нареждат в намазана с масло тавичка/може и върху хартия за печене/така, че белтъка да остава отгоре. Пекат се в умерено слаба фурна.

понеделник, 24 август 2009 г.

Десерт сливи


Продукти за една порция:

3 сини сливи
1 парченце шоколад
1 карамфилче
щипка канела
1 зърно грозде
шипка захар
мъничко масло

Приготвяне:

Разцепваме сливите и изваждаме костилките. В дупките поставяме гроздето и шоколадовото парченце. Поръсваме със захар и канела, забождаме карамфилчето. Запичаме в намазавна с масло тавичка.

четвъртък, 20 август 2009 г.

Момини плитки

Продукти:

3 парчета бон филе
1 вр. пресен лук
чубрица
черен пипер
кимион
чесън
200 мл вино
олио

Приготвяне:

Всяко филе се изрязва на три части, като в горния край не се реже. На всяко от изрязаните парчета се слага пресен лук и се заплита като плитка. Накрая се завързва с конец. На дъното на тавичката смесваме всички подправки и овалваме плитките в тях. Заливаме с олио и вино, покриваме с фолио и печем около час, час и половина в умерена фурна.

вторник, 18 август 2009 г.




трогната съм и развълнувана от първите награди с които ме удостои.


Искренно ти благодаря!

сряда, 12 август 2009 г.

Шницел от смляно месо с гъби

Продукти:

500 г мляно месо /по избор/
50 г кашкавал
100 г брашно
150 г гъби
1 яйце
100 мл олио
50 г масло
1/2 ч л черен пипер
сол на вкус

Приготвяне:

Дребно нарязаните пънчета на гъбите се задушават в половината масло. Месото се омесва добре с подправките и се оформя на 5 елипсовидни шницела. Всеки шницел се оволво в брашно и се поставя в намазана с олио тавичка. Така шницелите се запичат в умерена фурна, като при нужда се обръщат.
Тавичката се изважда от фурната и лицевата страна на шницелите се намазва със смес от разбито яйце, настърган кашкавал и задушените парченца гъби. Върху тази смес се слагат шапчиците на гъбите, обърнати нагоре. В отвора на всяка шапчица равномерно се разпределя останалото масло и се поръсва с малко сол.
Така наредените полуизпечени шницели се запичат повторно и се поднасят с пържени картофи.

вторник, 11 август 2009 г.

Пълнени котлети

Продукти:

750 г свински котлети
150 г кускус
100 г гъби
75 г масло
50 г кашакавал
2 моркова
1 глава лук
2 печени пиперки
50г брашно
1 варено и 1 сурово яйце
черен пипер
сол на вкус

Приготвяне:

Котлетите се разцепват от противоположната страна на реброто страна във формата на торбичка и се поръсват с черен пипер и сол. В 2/3 от маслото се задушават нарязания на дребно лук , морковите и гъбите . След като омекнат напълно и изстинат към тях се прибавят кашкавала, вареното яйце и печените пиперки, също нарязани на дребно. Полученият пълнеж се размесва със суровото яйце и подправките сол и черен пипер.
Котлетите се пълнят с пълнежа зашиват се или се забождат с шишче, овалват се в брашно и се пекат в умерена фурна.
Кускусът се сварява в 1 л подсолена вода , отцежда се , подправя се с останалото масло и се разпределя на порции. Върху кускуса се поставя изпечения котлет , след което порцията се украсява по желание.

петък, 7 август 2009 г.

Мъфини с банани и шоколад


Продукти:

2 бр.яйца
1 к.ч. растителна мазнина
1 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. захар
100 гр натрошен натурален шоколад или кувертюр
2 ч.ч. брашно
1к.л. бакпулвер
1к.л. ванилия
1ч.ч. нарязани на дребно банани

Приготвяне:

Включваме фурната да загрява до 180 ° и поставяме формата за мъфини в нея. В купа объркваме яйцето, растителната мазнина и киселото мляко. В друга купа объркваме брашното, бакпулвера и ванилията. Прибавяме сухите съставки към мокрите. Добавяме парченцата шоколад и банан. Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми. Печем в предварително загрята фурна на средна скара. Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха. Когато са изпечени , изчакваме 20-30 мин. и тогава ги изваждаме от формите.

Бъркана пица



Продукти:

1 бр. яйце
1 пакетче суха мая
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. захар
щипка сол
плънка по избор - колбаси, гъби, сирена, зеленчуци и други

Приготвяне:

Маята се разтваря в 1 ч.ч. хладка вода и лъжичката захар, добавят се брашното, яйцето и солта. Всичко се разбърква хубаво с лъжица, сместа трябва да има вид като кексово тесто. Изсипва се във възможно по-голяма, намазнена и набрашнена тава, с помощта на лъжицата се разтила хубаво и равномерно навсякъде. Оставя се да почине 20 минути и се гарнира на вкус. Пече се на ниска скара за около 25-30 минути. Получава се едно много тънко и хрупкаво тесто, без месене и без точене.






Източник: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=10921

петък, 24 юли 2009 г.

Бутер баница със сирене










Продукти:

1 кг бутер тесто
3 яйца
350 гр сирене
100 гр извара
3 с.л. грис

Приготвяне:

Размразеното тесто разрязваме на две еднакви парчета. Натрошаваме сиренето, прибавяме яйцата , изварата и гриса. Едната кора поставяме в тавата върху нея разстиламе плънката и покриваме с втората кора. Отгоре с остър нож разрязваме баницата на малки парчета . Пече се в предварително загрята до 220°.

четвъртък, 23 юли 2009 г.

Мъфини с ябълки и орехи









Продукти:
2 ч.чаши брашно
1 -1 /2 ч.лъжица сода
1- 1/2 ч.лъжица бакпулвер
1 ч.лъжица канела
2/3 ч.чаша захар
1/2 ч.чаша орехи
1 ч.чаша обелени и нарязани на парченца ябълки
1 яйце
1 ч.чаша прясно мляко
3 суп.лъжици масло, разтопено



Приготвяне:

Смесваме брашното, содата, бакпулвера, канелата и индийското орехче. Прибавяме ябълките, орехите, захарта.
Отделно разбиваме яйцето, прясното мляко и маслото. Обединяваме двете смеси.

Запълваме формичките за мъфините, само 2/3 от тях. Загряваме фурната на 180гр Печем за 20-25 мин или до готовност. Извадете и охладете.

вторник, 30 юни 2009 г.

"Жадната монахиня"



Продукти:

6 яйца
3 чаени чаши захар
1 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 п. масло
1 чаена чаша пр. мляко
3 суп. л. какао

Приготвяне:

Трите яйца , трите жълтъка 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. брашно се разбиват. Изсипват се в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Пече се в умерена фурна. След изпичането се оставя да изстине и се залива с топла заливка приготвена от прясното мляко, маслото, какаото и
1 ч.ч захар. Отделно разбиваме 3 белтъка и 1 ч.ч. захар на целувчен крем. С него покриваме изстиналия сладкиш. Набождаме с вилица и слагаме във фурната да се изсуши.

неделя, 21 юни 2009 г.

Сладкиша на мама


Продукти:
за блата:
1 ч. чаша захар
3/4 ч. чаша олио
1 ч. чаша кис. мляко
1ч. л. хл. сода
2 ч. чаши брашно
3 с.л. какао
2 ванилии
за сиропа:
1 ч.чаша вода
1/2 ч.чаша захар
за крема:
1 п. масло
1 жълтък
1 ч . чаша пудра захар
Приготвяне:
От продуктите за тестото се приготвя блат . След като се изпече се оставя да изстине надупчва се и се залива със сиропа. След което се намазва с масления крем и се поръсва със смлени орехи .

петък, 19 юни 2009 г.

Домашен приятел



Продукти:
6 яйца
1 1/2 ч. чаша захар
1 1/2 ч чаша брашно
1 ч чаша нарязани орехи
5-6 с. л. олио
1 с. л. какао
За крем:
1 жълтък
1 ч.чаша пудра захар
1 пак. краве масло

Приготовление: От изброените продукти замесваме тесто , което се разстила в тава и се пече. Отделно разбиваме жълтъка, маслото и пудрата захар. Изстиналия сладкиш намазваме с готовия крем . Поръсваме с крокан.

събота, 13 юни 2009 г.

Бюрек от тиквички



Продукти:

700 гр тиквички

1 чаша олио

200 гр сирене

6 супени лъжици галета

5 супени лъжици брашно

5 яйца

250 гр кисело мляко

6 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз или копър

Приготовление:

Обелените тиквички се нарязвят на дълги филийки, посоляват се, овалват се в брашно и се изпържват в гореща мазнина. Приготвя се плънка от 2 яйца, сирене, черен пипер и нарязяния магданоз/копър/. Тя се поставя между две филийки тиквички. Приготвените бюречета се овалват в брашно, разбити яйца, после в галета и се изпържват . Поднасят се с кисело мляко подправено с чесън.

За да избегна пърженето в началото, тиквичките гриловам от двете страни

сряда, 3 юни 2009 г.

За дребната риба (цаца)

За да не се раздроби дребната риба и да стане вкусна, е необходимо да я изпържим на клечки за зъби или на шишчета (може и на сламки от метла) Нанизваме рибките през очите така , че да се поберат не по малко от десет броя. Нанизаната риба се потапя в брашно - царевично и се пържи в горещо олио . По този начин рибките остават цели , като се обръщат да се пържат от двете страни. Поднасят се с бира или бяло вино.

неделя, 24 май 2009 г.

Торта с бишкоти

Продукти:
400 гр. бишкоти
125гр. масло
4 яйца
250 гр захар
2 бр ванилия
1 каф. чашка орехи
1 л прясно мляко
Приготвяне:
Крем: Поставяме маслото в дълбок съд и разбиваме. Отделно си приготвяме яйчен крем от 500 мл прясно мляко, 4 яйца и 250 гр захар. Млякото завира и към него на тънка струйка при непрекъснато бъркане се добавят яйцата разбити до побеляване със захарта и ванилията. След като този крем се сгъсти се оставя да се охлади и лъжички по лъжичка се добавя към маслото. Получава се лек и пухкав крем.
Торта: Потапяме бишкотите в прясното мляко и редим в тортена чиния след което ги покриваме с крем и така ред бишкоти ред крем като отгоре оставяме крем. Настъргваме орехите и обилно поръсваме отгоре. Поставяме за няколко часа в хладилник.

Пилешки бутчета в горчица

Продукти:
8 пилешки бутчета
75 гр. масло
6 ч. л. горчица
4 с.л. олио
1 скилидка чесън
1с.л. галета
сол, черен пипер
Приготвяне:
Бутчетата се измиват и изсушават. Натриват се със сол и черен пипер. Поставят се в тавичка и се намазват с разтопено масло. Слагат се в предварително загрята до 225°С фурна. Пекат се около 25 мин, като отвреме на време се намазват с масло. Поливат се със сместа от горчица, олио, счукан чесън и галета и се пекат още 20 мин.