Продукти:
200-250 гр маслини
4-5 яйца
200 гр сирене
2-3 с.л. кисело мляко
200 гр. майонеза
Приготвяне:
Маслините се режат на дребни парченца и се смесват със сиренето, яйцата и киселото мляко. При отделянето на костилките, ако маслините пуснат саламура тя се добавя към плънката. Отделно разбъркваме майонезата със вода до получаването на гъста каша /подобно на палачинково тесто/. Разтваряме пакета с кори и ги режем през средата. Всяка кора намазваме с майонезена паста. След като кората е намазана в единия край поставяме плънката и навиваме, като за вита баница. Мазането с майонеза е равномерно за да не се разкъса кората при навиването. Навиваме на охлювче и поставяме в тава намазана с масло. Така постъпваме с всички кори . Получават се около 24-26 охлювчета. След като баничките са подредени ги намазваме с масло или олио с четка и печем в предварително загрята фурна на 180° . Печенето е около 30 мин., но все пак зависи от фурната . Целта е да станат златисти.
събота, 6 февруари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар