вторник, 19 юли 2011 г.

Бухти


Продукти:
0.500 кг кисело мляко
5 бр. яйца
брашно 1 кг (5 чаени чаши),
сода бикарбонат 5 г (1 чаена лъжичка),
захар 20 г
сол на вкус,
растително масло за пържене.
Приготвяне:
В киселото мляко се разбъркват содата и захарта, а след това се прибавят разбитите яйца, солта и брашното. Замесва се тесто, по-меко от банично. От него се източват кори, дебели 0.5 см, които се нарязват на ромбове. Изпържват се в сгорещената мазнина и се поднасят топли с кисело мляко.

4 коментара:

Lety каза...

Страхотни бухтички!
Много обичам и при сгоден случай ще се възползвам от рецептата с удоволствие, само да понамалеят малко жегите :)
Сърдечен поздрав!

sofi каза...

Лети благодаря ти, че си се отбила в моя блог и са ти харесали любимите ни бухтички, които хапваме със сирене или сладко.

Аделина каза...

Софи преди малко с мама правихме от твойте бугти и искам да ти кажа че са просто прексарси аистина са много вкусни...!♥

sofi каза...

Аделинче, радвам се , че са ви харесали. Ние също много често в събота или неделя си ги правим особено сега през зимата.

Публикуване на коментар