неделя, 24 май 2009 г.

Торта с бишкоти

Продукти:
400 гр. бишкоти
125гр. масло
4 яйца
250 гр захар
2 бр ванилия
1 каф. чашка орехи
1 л прясно мляко
Приготвяне:
Крем: Поставяме маслото в дълбок съд и разбиваме. Отделно си приготвяме яйчен крем от 500 мл прясно мляко, 4 яйца и 250 гр захар. Млякото завира и към него на тънка струйка при непрекъснато бъркане се добавят яйцата разбити до побеляване със захарта и ванилията. След като този крем се сгъсти се оставя да се охлади и лъжички по лъжичка се добавя към маслото. Получава се лек и пухкав крем.
Торта: Потапяме бишкотите в прясното мляко и редим в тортена чиния след което ги покриваме с крем и така ред бишкоти ред крем като отгоре оставяме крем. Настъргваме орехите и обилно поръсваме отгоре. Поставяме за няколко часа в хладилник.

0 коментара:

Публикуване на коментар