Продукти:
2 ½ чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
½ чаена чаша олио
250 гр сладко /конфитюр/
1 равна лъжичка сода
1 чаена чаша хладка вода
1 лъжичка канела
Приготвяне:
Содата се прибавя към пресятото брашно, останалите продукти се смесват и объркват. Към тях постепенно се прибавя брашното, бъркането продължава докато се получи гладка смес. Разпределя се във формички за крем карамел. Пече се в умерена фурна.
Това е една рецепта, която отдавна не бях правила, но датата 10.11 ми напомни за тях и за празните рафтове и за това, че все се чудех какво икономично и сладичко нещичко да направя на момчетата в къщи. Така , че понякога и тъжните спомени могат да бъдат вкусни и сладки.....Опитайте!!
Содата се прибавя към пресятото брашно, останалите продукти се смесват и объркват. Към тях постепенно се прибавя брашното, бъркането продължава докато се получи гладка смес. Разпределя се във формички за крем карамел. Пече се в умерена фурна.
Това е една рецепта, която отдавна не бях правила, но датата 10.11 ми напомни за тях и за празните рафтове и за това, че все се чудех какво икономично и сладичко нещичко да направя на момчетата в къщи. Така , че понякога и тъжните спомени могат да бъдат вкусни и сладки.....Опитайте!!
0 коментара:
Публикуване на коментар