петък, 27 ноември 2009 г.

Картофени крокети

Продукти:

1,5 кг картофи
200 гр кашкавал или сирене
100 гр брашно
50 гр галета
4-5 яйца
черен пипер
магданоз
сол

Приготвяне:
Обелените и измити картофи се варят в малко вода почти на пара./може и в микровълновата/.Още топли се прекарват през преса. Към полученото се прибавя, настърганият кашкавал /натрошеното сирене/, едно яйце, сол, черен пипер, наситно нарязан магданоз. От омесеното тесто се приготвят топчета, които се овалват в брашно, панират се в останалите яйца, в галета и пак в яйце. Пържат се в гореща мазнина. Поднасят се с кисело мляко, с различни пресни салати или туршии. Крокетите могат да служат като гарнитура към печени и задушени меса.

0 коментара:

Публикуване на коментар