Продукти:
1ч.ч. майонеза ( това е точно 1 опаковка от 200 г.)
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. бакпулвер (сода бикарбонат)
ванилия
за глазура
200гр шоколад
100 гр масло
Приготвяне:
В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма. Може и във форма покрита с хартия за печене.
Печете 25 мин в загрята на 180° фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Забележка - ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 мин., а температурата - на 160°.
За да приготвите глазурата, най-напред разтопете на водна баня или в МВ шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.
След изпичане, извадете сладкишът да изтине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.
Този сладкиш ми се видя доста интересен заради наличието на майонеза в него. Престраших се и изпробвах, не съжалявам. Стана невероятно вкусен и наистина много шоколадов. Благодаря за рецептата на sladka hapka от любимият ми сайт http://www.gotvetesmen.com/
Забележка - ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 мин., а температурата - на 160°.
За да приготвите глазурата, най-напред разтопете на водна баня или в МВ шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.
След изпичане, извадете сладкишът да изтине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.
Този сладкиш ми се видя доста интересен заради наличието на майонеза в него. Престраших се и изпробвах, не съжалявам. Стана невероятно вкусен и наистина много шоколадов. Благодаря за рецептата на sladka hapka от любимият ми сайт http://www.gotvetesmen.com/
3 коментара:
С майонеза? Не е за вярване комбинацията :-D
Но вероятно се е получил вкусен.. Интересно!
Поздрави, Софи и пожелание за ведри и уютни зимни дни, :-)!
Благодаря Дими,
дните наистина са зимни , та чак мразовити и предразполагат към кулинарни изкушения.
Блогадаря Ви,за страхотния сладкиш....уникален е няма да съжалявате-направете го:)))))))))
Публикуване на коментар