Ето и рецептата:
Продукти:
1ч.ч брашно
1 яйце
1 ч. ч. вода
1 с. л. захар
1 щипка хл. сода
1 ванилия
50 гр. коняк или ароматен ром
Приготвяне:
Пресятото брашно се смесва с яйцето, захарта, содата и коняка. След това съвсем леко при непрекаснота разбъркване се добавя водата. Тестото трябва да остнане рядко. отделно загряваме доста мазнина в дълбок съд Потапяме в горещото олио формичките , след което ги потапяме в тестото и отново в горещата мазнина. Изпърженото тесто се разтваря и освобождава формичката. Вадят се с решетъчна лъжица върху хартия. Поръсват се обилно с пудра захар.
7 коментара:
Ех, че са красиви!
Поздравления :)
Много ми харесват! :)
Жалко, че нямам такива форми, сигурно няма и да си намеря :(
Радвам се, че са ви харесали момичета, но наистина сега не съм виждала по магазините да ги продават.
Харесаха ми, Софи тези сладки и се върнах в онова време на голямото суетене около масата и печката. Благодаря!
Аз също в моя блог имам рецепти от майка ми и леля. Не знам дали си ги видяла.
Аз много харесвам твоя блог. Харесва ми разнообразието на темите, поднесени с много чувство,топлина и цвят.
Честит празник!!
Браво за тази рецепта! Хапвала съм от тези неща може би преди 20 години-взехме от познати формичката,но оттогава не съм ги опитвала.Ето вече имам рецептата-остава някой да ми направи и формичката :))
Това са Котленски тиганици характерни силно в този край правят се по кръщенета свадби и майки на момиченца за 2 февруари аз също ги правя
Публикуване на коментар