неделя, 18 април 2010 г.

Пирожки

Продукти:
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 малко яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. олио
1 пак. бакпулвер
2- 2 1/2 ч.ч. брашно
сирене, кашкавал

Приготвяне:

В купа се смесват млякото, яйцето, захарта, солта и олиото. Разбива се с тел и се замесва тесто с пресятото с бакпулвера брашно. Тестото е по-скоро меко, дори като се оформя, може да лепи тук-там на ръката. На набрашнена повърхност се прави руло от тестото и се реже на десет части. Взима се парче тесто и леко се разтегля на овална мекичка, но малка, слага се сирене ири кашкавал а воже да се смеси сирене с яйце и се навива на рулце, като се слепват краищата. След това се търкаля върху плота с длан, така че да се получи нещо като кебапче. Пържи се в загрята мазнина. Като се зачервят, се изваждат в чиния. Не са мазни, затова не е нужно да се отцеждат на салфетка. Вътре са меки с хрупкава коричка отвън.

Съвет: Докато привършвате с пърженето не поръчвайте на гладни хора да снимат, защото резултата ще е това което виждате на снимката, а и той изчезна след щракването.
Източник: labrex

1 коментара:

Rayna каза...

Разбирам защо са изчезнали така бързо!
Ще се възползвам от тази рецепта непременно!

Публикуване на коментар