събота, 12 юни 2010 г.

Лозови сарми




Продукти:

500 гр. кайма
50 лозови листа
1 морков
2 -3 скилидки чесън
1 глава кромид лук
2 с.л. олио
200 гр. ориз
1 домат
пресен джоджен
3-4 стръка магданоз
черен пипер на вкус

Приготвяне:

Лозовите листа се измиват, изрязват се дръжките им и се бланшират
Морковите, лукът и скилидките чесън се нарязват на ситно;
Задушават се с олиото и малко вода и се добавя каймата, разбърква се и се добавя ориза. Долива се около 100 мл вода, колкото да набъбне ориза;
Плънката се готви на слаб огъм докато ориза поеме вода и се добавят подправките и нарязания на ситно домат;
Завиват се сарми от лозовите листа и се поставят в тенджера. Налива се вода, колкото да покрие сармите, а отгоре се притискат с чиния;
Варят се на слаб огън около 1 час, а може и малко повече.

1 коментара:

DSdiva каза...

Хохохо, как ги обичам тези сърмички!
Да попитам, хлебчето на заден план домашно ли е ?

Публикуване на коментар