събота, 5 май 2012 г.

Тутманик

Продукти:


1 кг брашно
2 бр. яйца
100 мл олио
кубче мая
сол
За плънката:
300 мл кисело мляко
250 г натрошено сирене
3 бр. яйца


Приготвяне:


Замесваме тесто от брашното, яйцата, олиото, солта, маята с хладка вода, правим меко тесто и измесваме докато престане да лепне. Оставяме 30 минути да отлежи и да шупне. В по-голяма купа разбиваме яйцата с киселото мляко и натрошеното сирене. Накъсваме тестото на различни по големина и форма парчета и ги слагаме в купата с плънката. Разбъркваме всичко внимателно, оставяме за още 20 минути и печем в намазана тава на около 200 С. Готовия тутманик напръскваме с вода и покриваме да омекне.


Източник:http://www.zajenata.bg/-recepta1763.html

2 коментара:

Дани каза...

Благодаря за рецептата! Много добре звучи! :)

sofi каза...

Дани, благодаря да това , че си погледнала в скромните ми рецепти. Тутманика е много лесен и бърз особенно за закуска.

Публикуване на коментар