събота, 13 юни 2009 г.
Бюрек от тиквички
Продукти:
700 гр тиквички
1 чаша олио
200 гр сирене
6 супени лъжици галета
5 супени лъжици брашно
5 яйца
250 гр кисело мляко
6 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз или копър
Приготовление:
Обелените тиквички се нарязвят на дълги филийки, посоляват се, овалват се в брашно и се изпържват в гореща мазнина. Приготвя се плънка от 2 яйца, сирене, черен пипер и нарязяния магданоз/копър/. Тя се поставя между две филийки тиквички. Приготвените бюречета се овалват в брашно, разбити яйца, после в галета и се изпържват . Поднасят се с кисело мляко подправено с чесън.
За да избегна пърженето в началото, тиквичките гриловам от двете страни
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар