събота, 19 декември 2009 г.

Крем пита

Продукти:

1 пакет готови кори /може да се заменят с пакет домашна юфка/
4 яйца
125 гр масло
4 с. л. брашно
1 л. мляко
1 1/2 захар
1 есенция / ванилова, ромова/

Приготвяне:


1 пак.чисто масло се разтопява в тава за печене, корите се начупват и се слагат в тавата и при непрекъснато бъркане се пекат до зачервяване. След като изстинат се заливат с така приготвения горещ крем. Яйцата се делят на белтъци и жълтъци, като жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар и се прибавят към прясното мляко /1 литър предварително загрято/, 6-8 с. л. брашно размито в малко вода или мляко и 2-3 пак. ванилия /може и ванилова, ромова есенция/.
Отделно се разбиват 4-те белтъка с 1/2 ч.ч. захар, прибавят се 2-3 капки лим. сок за стягане на белтъците. След като изстине яйчения крем , питата се намазва с разбитите белтъци , поръсва се със смлени лешници или орехи. Запича се на горен реотан до розово, след което се украсява със шоколадова глазура.

1 коментара:

Анонимен каза...

syper

Публикуване на коментар