сряда, 30 декември 2009 г.

Странджански кебеп



Продукти:

750 гр свинско месо
3 - 4 л мас /олио/
0,500 кг кромид лук
0,300 кг домати
20 гр брашно
50 мл вино
1-2 ск чесън
лимон
лютиви пиперки
сол

Приготвяне:

Месото се измива със студена вода, нарязва се на кубчета и се запържва леко в сгорещена мазнина. Прибавят се последователно и се задушават дребно нарязания кромид лук, чесън и обелените домати. Поръсва се с брашно и се разбърква няколко пъти. След това се прибавят червеният пипер, лютите чушки/ става доста люто/, нарязаният на филиики лимон, виното и солта. Кебапът се задушава до пълно омекване на месото.
Сервирам с картофено пюре или със задушен ориз.

0 коментара:

Публикуване на коментар