Студено и усмихнато предновогодишно време. С една вкусна рецепта от лятото ще си припомним Велико Търново и Самоводската чаршия. Добре пакетиран и прибран кадаифа дочака новогодишната трапеза, за да бъде направен. Ето и необходимите
Продукти:
0.500 кг кадаиф,
200 г счукани орехови ядки (1 чаена чаша),
5 г канела (1 чаена лъжичка),
125 г прясно масло (1 пакетче);
за сиропа:
0,400 мл вода (2 чаени чаши),
0,400 кг захар (2 чаени чаши)
Приготвяне:
Кадаифът се разделя на две равни половини. Едната половина се разстила в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки, примесени с канелата. Отгоре се слагат парченца от маслото и се разстила останалият кадаиф. Пече се в слаба фурна до розово оцветяване. В това време се приготвя сиропът от захарта и водата, в който, след като ври 20 минути, се прибавя сокът от лимона . Изваденият от фурната кадаиф се залива с охладения сироп.
3 коментара:
Да е Честита Новата 2011 Година, Софи!
Здраве, успех и щастливи дни,
изпълнени с хубав късмет, сбъднати мечти и много поводи за радост!
Чудесен е ..., поздрави, Диана
Кадаифът е много вкусен!
Много обичам кадаиф, препоръчвам го на всички, които не са пробвали да пробват, обичам го с турско кафе, много е хубаво
Публикуване на коментар