Продукти:
1 пак.кори за баница
1 кг. тиква
250 гр.орехови ядки
1 ч.ч.захар
1/2 пак.канела
1 к.ч.олио
маргарин-за намазване
1 кг. тиква
250 гр.орехови ядки
1 ч.ч.захар
1/2 пак.канела
1 к.ч.олио
маргарин-за намазване
Приготвяне:
Тиквата се настъргва на едро ренде и се смесва с начуканите орехови ядки, захарта и канелата. Обърква се до еднородна смес. Вземаме една кора, поръсваме я с олио поставяме от плънката, отгоре върху нея друга кора и пак по същия начин олио и плънка. Навиваме я на руло и поставяме в намазана с маргарин тава. По същия начин приготвяме и останалите кори от пакета.
Намазваме тиквеника отгоре с олио и печем в предварително загрята на 200 ° фурна до готовност (около 30 мин). Готовия тиквеник заливаме със захарен сироп приготвен от 1 чаша захар и 1 1/2 чаши вода. Завиваме с кърпа да попие тиквеника добре заливката. Добре е да престои 24 часа преди да се консумира с удоволствие.
2 коментара:
Хубава рецепта и вкусна.Поздравления!
Как да не му се прияде на човек?!
Чуден е, Софи!
Поздрави и :-)
Публикуване на коментар