Продукти:
750 г свински котлети
150 г кускус
100 г гъби
75 г масло
50 г кашакавал
2 моркова
1 глава лук
2 печени пиперки
50г брашно
1 варено и 1 сурово яйце
черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
Котлетите се разцепват от противоположната страна на реброто страна във формата на торбичка и се поръсват с черен пипер и сол. В 2/3 от маслото се задушават нарязания на дребно лук , морковите и гъбите . След като омекнат напълно и изстинат към тях се прибавят кашкавала, вареното яйце и печените пиперки, също нарязани на дребно. Полученият пълнеж се размесва със суровото яйце и подправките сол и черен пипер.
Котлетите се пълнят с пълнежа зашиват се или се забождат с шишче, овалват се в брашно и се пекат в умерена фурна.
Кускусът се сварява в 1 л подсолена вода , отцежда се , подправя се с останалото масло и се разпределя на порции. Върху кускуса се поставя изпечения котлет , след което порцията се украсява по желание.
вторник, 11 август 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар