събота, 29 август 2009 г.

Баклава "София"

Продукти:

1 пакет фини точени кори
за плънката:
2 яйца
1 с. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. брашно
1ч.чаша орехи
1 1/2 ч.ч. разтопено краве масло
1/2 пак. канела
1 с. л. ром
за сиропа:
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. вода
1 пак. ванилия

Приготвяне:

Корите се разделят на две части. Половината от тях се поставят в намаслена тавичка, като всяка кора се поръсва с разтопено масло. Отгоре на равномерен пласт се разстила плънката, приготвена от разбитите със захарта яйца,брашното, ореховите ядки, канелата, рома, бакпулвера и солта. Върху плънката се подреждат останалите кори, като отново всяка кора се поръсва с разтопено масло. Баклавата се пече при умерена температура. След изпичане се оставя да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захар, вода, ванилия и се покрива.

0 коментара:

Публикуване на коментар