Продукти:
500 г мляно месо /по избор/
50 г кашкавал
100 г брашно
150 г гъби
1 яйце
100 мл олио
50 г масло
1/2 ч л черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
Дребно нарязаните пънчета на гъбите се задушават в половината масло. Месото се омесва добре с подправките и се оформя на 5 елипсовидни шницела. Всеки шницел се оволво в брашно и се поставя в намазана с олио тавичка. Така шницелите се запичат в умерена фурна, като при нужда се обръщат.
Тавичката се изважда от фурната и лицевата страна на шницелите се намазва със смес от разбито яйце, настърган кашкавал и задушените парченца гъби. Върху тази смес се слагат шапчиците на гъбите, обърнати нагоре. В отвора на всяка шапчица равномерно се разпределя останалото масло и се поръсва с малко сол.
Така наредените полуизпечени шницели се запичат повторно и се поднасят с пържени картофи.
сряда, 12 август 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар